Cum alegi cel mai bun frigider?

Publicat la 04/12/2022

Indiferent că locuiești singur sau cu familia, nevoia pentru un frigider de calitate și sigur există în ambele situații. Există multe aspecte care trebuie să fie luate în considerare, de la dimensiunea sa până la materialul din care este confecționat, eficiența energetică și prețul. Pentru a te asigura că vei beneficia de un frigider care să corespundă cu toate preferințele și nevoile tale, poți lua în considerare criteriile menționate ulterior în articol.

4 criterii de care să ții cont când îți cumperi un frigider nou

1. Prețul

Prețul este, desigur, un criteriu important în alegerea unui frigider nou. Pentru a te asigura că nu vei plăti o sumă prea mare de bani pentru el, stabilește un buget de dinainte, pe care să îl respecți în detaliu. De asemenea, recomandat ar fi să nu te orientezi către cele cu un preț scăzut, pentru că sunt șanse mari ca acestea să nu funcționeze în parametri optimi și să nu aibă calitatea dorită.

2. Dimensiunea

Înainte de a cumpăra un frigider, asigură-te că știi ce dimensiune trebuie să aibă pentru a se potrivi cu bucătăria ta. Este recomandat ca întotdeauna să îți iei o marjă de eroare în ceea ce privește spațiul disponibil și să cumperi un frigider de dimensiuni mai mici (cu unul sau doi centimetri mai mic), astfel încât să se integreze perfect în spațiul disponibil. 

3. Material și culori

Frigiderele din oțel inoxidabil oferă un aspect elegant și profesional, dar pot colecta multe amprente și, în timp, vor căpăta un aspect ușor neplăcut, fiind nevoie să fie curățate în mod constant. 

Frigiderele albe sunt o variantă mai avantajoasă în ceea ce privește procesul de întreținere, pentru că sunt mai ușor de menținut curate, sunt mai ieftine și se integrează armonios în orice tip de bucătărie, datorită nuanței neutre.

Frigiderele negre au început să fie o opțiune din ce în ce mai populară în rândul clienților, pentru că sunt văzute ca fiind o variantă care corespunde tendințelor unui design de interior modern. Au un aspect mult mai impunător decât cele albe sau din oțel inoxidabil.

Sticla este un material nou introdus în ceea ce privește ușa și designul frigiderului, fiind o opțiune care creează senzația de spațiu generos, luminos și plăcut din punct de vedere estetic. Sunt disponibile și mai multe culori, care să se potrivească perfect cu restul mobilei din interiorul bucătăriei.

4. Eficiența energetică 

Eficiența energetică este determinată de eticheta energetică pe care o are frigiderul și în funcție de care acesta consumă un nivel crescut sau scăzut de energie. Astfel, e bine să ai în vedere literele, simbolurile și culorile afișate. Se afișează, de obicei, litere de la A la G, unde A înseamnă cel mai înalt nivel de eficiență energetică, iar G – cel mai scăzut. De asemenea, se mai expun și culorile de la verde la roșu, verde însemnând eficiență energetică sporită, iar roșu însemnând eficiență energetică slabă.

Prin urmare, cei care decid să-și cumpere un frigider nou pentru bucătăria lor, pot lua în considerare criteriile de mai sus, în funcție de care pot decide care produs este mai eficient.