Cum alegi cel mai bun grătar de grădină

Publicat la 17/02/2022

cum-alegi-cel-mai-bun-gratar-de-gradina

Grătarul este o componentă importantă care nu trebuie să lipsească din nicio grădină, fiind un mijloc excelent prin care îți poți petrece timpul cu prietenii și cu rudele la sfârșit de săptămână. În contextul actual, există o mulțime de modele de grătare care pot fi luate în considerare, însă cum să-l alegi, totuși, pe cel care ți se potrivește cel mai bine? Este cunoscut faptul că diferențele cele mai mari între grătarele de grădină constă, de fapt, în combustibilul folosit, iar în acest articol vei descoperi câte tipuri de astfel de grătare există și care este cel mai potrivit pentru nevoile tale. 

4 tipuri de grătare de grădină în funcție de combustibilul folosit

1. Grătare pe cărbune

Grătarele cu cărbune sunt o variantă îndrăgită de multe persoane, pentru că oferă o aromă plăcută mâncării și pentru că sunt ușor de folosit. Partea și mai bună la folosirea unui grătar pe bază de cărbuni este că, odată ce temperatura s-a reglat, aceasta va rămâne constantă pe tot parcursul procesului de gătit, cu condiția să existe suficient cărbune care să-i mențină buna funcționare. Este benefic în momentul în care vrei să gătești bucăți mai mari de carne pentru perioade lungi de timp. 

2. Grătarele Kamado

Grătarele Kamado sunt realizate din ceramică și sunt o versiune mai îmbunătățită a grătarului pe bază de cărbune, fiind din ce în ce mai populare. Au o formă alungită și au un nivel mai mare de greutate în comparație cu grătarele menționate la punctul 1. În consecință, după ce faci o astfel de achiziție, trebuie să te asiguri că amplasezi grătarul într-un loc potrivit, din care să nu mai fii nevoit să-l muți prea curând. Partea bună este că fluxul de aer și temperatura sunt reglabile.

Odată ce aprinzi cărbunele, grătarul Kamado va intra în etapa de preîncălzire, care durează, de obicei, între 45 de minute și o oră pentru a-și regla temperatura și pentru a fi gata de prepararea mâncării.

3. Grătare pe lemn/peleți

Deși grătarele, care funcționează pe bază de lemn, sunt disponibile de aproximativ 30 de ani, acestea au devenit un element preferat de multe persoane în ultimii 5 ani, fiind o opțiune convenabilă și aromată. Excelează la capitolul ce ține de afumarea mâncării, fiind o variantă pe care orice persoană o poate lua în considerare.

4. Grătare electrice

Multe persoane preferă să-și cumpere grătare electrice pentru grădina lor, pentru că modul lor de folosire este simplist și curat, fără să fie implicată o sursă de combustibil. Din păcate, oferta de grătare electrice care pot fi folosite și în exterior este suficient de limitată. Cu toate acestea, te poți bucura și de o serie de avantaje: curățare rapidă și facilă, timp scurt de încălzire, capacitatea de reglare a temperaturii oricând și oricum, utilizare simplă. 

Prin urmare, dacă ești în căutarea unui grătar de grădină pe care să îl folosești cu încredere, care să aibă o modalitate facilă de utilizare și care să ofere mâncării un gust plăcut, aromat, afumat, poți lua în considerare una dintre variantele menționate mai sus.

Sursă imagine: https://unsplash.com/photos/D99y38Na5Xo