Cum alegi cizmele de damă potrivite

Publicat la 20/02/2022

cum-alegi-cizmele-de-dama-potrivite

Achiziționarea perechii perfecte de cizme se poate dovedi a fi o misiune dificilă dacă nu ești sigură în legătură cu încălțămintea pe care ți-o dorești și nu știi ce așteptări să ai de la ea. Având în vedere că cizmele te vor ajuta să-ți completezi multe ținute, va trebui să te asiguri că se potrivesc cu stilul tău. Pentru a-ți simplifica procesul de căutare, trebuie să ții cont de câteva criterii care să te ajute să găsești mai ușor încălțămintea de care ai nevoie.

6 criterii în funcție de care să-ți alegi cizmele potrivite 

1. Confort

Confortul este piatra de temelie care trebuie să stea la baza alegerii fiecărei perechi de încălțăminte, indiferent că este pentru sezonul rece sau cald. În plus, confortul este strâns legat și de sănătatea generală a corpului. Studiile arată că persoanele care poartă o încălțăminte neadecvată, sunt predispuse la manifestarea afecțiunilor de spate și au un mers deformat.

2. Mărimea

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont când îți alegi cizmele este mărimea. Niciodată să nu alegi o pereche de încălțăminte care are o mărime mai mică decât este necesar, pentru că, în timp, îți va afecta piciorul, riscând mult să îți provoace răni. De asemenea, nici încălțămintea cu o mărime mai mare nu este o variantă pe care să o iei în considerare, pentru că îți poate aluneca din picior.

3. Materialul

În momentul în care cumperi cizme, asigura-te că alegi un material care să se potrivească pentru ce ai tu nevoie. De exemplu, poți opta pentru piele naturală, dacă vrei să-ți protejezi picioarele de frig și umiditate. De asemenea, acest material este util și în privința uzului zilnic, fiind rezistent. Daca îți dorești să cumperi cizme ușor elegante, pe care să le folosești când e uscat afară, poți opta pentru cele realizate din piele naturală întoarsă.

4. Tocul

Cizmele cu toc sunt potrivite pentru femeile care sunt definite, în principiu, de stilul clasic, elegant și care vor să atragă toate privirile în momentul în care intră într-o încăpere. Creează plăcuta senzație de alungire a piciorului și scot în evidență trăsăturile feminine, însă, uneori, tocurile pot fi inconfortabile. Mai ales cele înalte. Astfel, dacă știi că cizmele cu toc nu ți s-ar potrivit sub nicio formă, optează cu încredere pentru cele cu talpa joasă. 

5. Vârful cizmelor

Înainte să-ți cumperi o pereche de cizme, trebuie să ții cont și de vârful lor. Există 3 tipuri de vârfuri la încălțăminte:

  • vârful îngust, care se potrivește de minune pentru un picior îngust;

  • vârful pătrat, ideal pentru picioarele mai late;  

  • vârful rotund, care se potrivește atât pentru piciorul îngust, cât și pentru cel lat.

6. Probează-le și plimbă-te cât de mult poți 

Pentru a te asigura că cizmele sunt confortabile și se potrivesc cu dimensiunea picioarelor tale, trebuie să le probezi și să te plimbi cu ele cât de mult poți. Durerile provocate de încălțăminte nu apar mereu când stai pe loc. Astfel, înainte de a le cumpăra, plimbă-te cât de mult poți în timp ce le porți, pentru a-ți da seama dacă sunt sau nu inconfortabile.

Prin urmare, alegerea cizmelor potrivite este o sarcină dificilă, dar, dacă ții cont de sfaturile de mai sus, îți va fi mult mai ușor să cumperi perechea potrivită de încălțăminte.

Sursă imagine; https://unsplash.com/photos/WBI5XGIZugo