Cum alegi rochia perfectă

Publicat la 21/02/2022

cum-alegi-rochia-perfecta

Indiferent că este vorba de o petrecere, o ieșire în oraș sau un eveniment special, există un moment în viața fiecărei fete/femei în care trebuie să-și aleagă rochia potrivită. Aceasta poate fi o sarcină suficient de dificilă, dacă nu se iau în considerare câteva criterii importante de selecție. Femeile care își doresc să se bucure de o ținută elegantă, feminină și care să le scoată în evidență toate trăsăturile plăcute, pot lua în considerare sfaturile menționate în continuarea acestui articol.

5 sfaturi care te ajută să-ți alegi rochia potrivită  

1. Stabilește un buget

Rochiile sunt disponibile într-o gamă variată de prețuri, astfel, este necesar să stabilești de dinainte bugetul care urmează să fie folosit, pentru a nu risca să cheltuiești o sumă prea mare de bani.

2. Ai în vedere posibilitatea de retur

Există o mulțime de rochii disponibile în magazinele online, care ar putea să-ți atragă atenția, însă este un pas riscant să le comanzi dacă nu ai siguranța că poți face retur. Fii sigură că plasezi comanda suficient de devreme încât să ai timp să o returnezi în cazul în care nu este ce ai nevoie.

3. Alege o culoare care să ți se potrivească

Poți să-ți alegi o rochie mult mai ușor în momentul în care ai în minte o anumită culoare. Acest truc o să îți economisească mult timp și te va ajuta să găsești mai repede ce ai nevoie. Dacă nu știi ce culoare să alegi, poți opta oricând pentru nuanțele neutre care sunt întotdeauna avantajoase -  nude, gri, negru, bej, de exemplu.

4. Ține cont de evenimentul la care participi

Multe femei uită complet de evenimentul la care participă în momentul în care vor să găsească rochia potrivită. Nu este o abordare corectă! Dacă evenimentul este unul formal, poți opta pentru o rochie midi, elegantă, feminină, care să evidențieze silueta. Dacă este vorba despre un eveniment informal (o petrecere, un banchet), poți opta pentru rochii cu spatele gol, rochii fără umeri, rochii stil cămașă etc.

Bineînțeles, ține cont și de preferințele tale. Îți dorești să aibă o anumită lungime? Vrei să îți cumperi o rochie în care să ai libertate completă de mișcare? Vrei să aibă o anumită nuanță? Gândește-te la toate aspectele pe care vrei să le îndeplinească înainte de a o cumpăra.

5. Alege un stil

Stilul rochiei este la fel de important ca nuanța sa. Înainte de a începe căutările pentru o rochie pe care să o porți la evenimentul special care urmează, ia în considerare stilul pe care vrei să-l aibă.

Preferi o rochie lejeră sau o rochie mai strâmtă? Vrei ca rochia ta să aibă un design simplu sau mai complex? Vrei să fie realizată dintr-un anumit material? Vrei să aibă un anumit model? În funcție de aceste aspecte, îți va fi mult mai ușor să îți alegi rochia potrivită.

 

Prin urmare, achiziționarea rochiei perfecte poate fi o misiune imposibilă, dar, dacă ții cont de sfaturile menționate mai sus, îți poți ușura semnificativ munca.

Sursă imagine; https://unsplash.com/photos/0C2qrwkR1dI