Cum alegem cel mai bun aragaz?

Publicat la 26/07/2022

cum-alegem-cel-mai-bun-aragaz

Bucătăria este una dintre camerele cele mai importante dintr-o locuință, deoarece oamenii și familiile petrec, de obicei, mult timp acolo, indiferent dacă pentru a găti sau numai pentru a servi masa. 

În cazul persoanelor care sunt pasionate și le place să gătească, un element important din bucătărie este aragazul. De aceea, este foarte important să aleagă un model care să fie eficient și ușor de folosit, dar care să îi ajute să obțină cât mai repede și sigur preparatele dorite. 

În plus, și modul în care este amenajată bucătăria are un rol important în modul în care se simt oamenii în această încăpere. Din acest motiv, alegerea aragazului trebuie să se facă astfel încât să se potrivească stilului și designului ales pentru amenajarea bucătăriei. 

Care sunt tipurile de aragaz? 

Cu toate că aragazul pe gaz este cel tradițional și se întâlnește în multe bucătării din țară, evoluția tehnologiei a pătruns și în acest domeniu. Prin urmare, tipurile și modelele de aragaz care sunt disponibile pe piață sunt multe, printre cele mai cunoscute fiind: 

  • aragazul pe gaz – este tipul tradițional de aragaz, care poate fi racordat atât la rețeaua de gaze naturale, cât și la o butelie de gaz. Acesta poate fi găsit în forma clasică, dar și cu un design modern și elegant, care să e potrivească și bucătăriilor moderne;

  • aragazul electric – folosește curentul electric pentru a funcționa, astfel că nu mai depinde de accesul la rețeaua de gaze sau de butelia care trebuie încărcată/ schimbată periodic;

  • aragazul mixt – un model de aragaz nou, care este tot mai popular, deoarece îmbină plita pe gaz cu cuptorul electric, înlocuind cu succes plita și cuptorul încorporabile, care sunt întâlnite adesea în bucătăriile moderne;

  • aragazul cu inducție – o tehnologie modernă, folosită în bucătărie este inducția, care permite gătirea preparatelor mai rapid decât oricare altă soluție. 

Există deci mai multe tipuri de aragaz dintre care oamenii să poată alege aparatul electrocasnic potrivit nevoilor și dorințelor lor. 

Ce criterii caracterizează un aragaz bun? 

Când vine vorba despre alegerea celui mai bun aragaz, fiecare persoană are propriile păreri despre ce anume înseamnă cel mai bun aragaz. Motiv pentru care un aragaz bun este cel care se potrivește perfect dorințelor, nevoilor și stilului de amenajare al bucătăriei. 

Există însă și unele criterii care îi pot ajuta pe oameni să își găsească aragazul potrivit. Astfel că, pe lângă tipul de aragaz și designul acestuia, se mai poate lua în considerare și aspecte precum numărul de arzătoare (ochiuri), dimensiunea, eficiența în ceea ce privește consumul de energie și siguranța în timpul utilizării. 

Toate acestea contribuie atât la obținerea unui timp de preparare al mâncării cât mai scurt, dar și costuri mai mici cu combustibilul folosit – energie electrică sau gaze naturale. În plus, o utilizare simplă și sigură permite chiar și celor mai puțin pricepuți într-ale gătitului să folosească aragazul. 

În concluzie, un aragaz bun este cel care se potrivește bucătăriei din toate punctele de vedere și care se folosește ușor, fără a necesita cunoștințe speciale.