Cum alegem cele mai bune haine pentru copii

Publicat la 15/02/2022

cum-alegem-cele-mai-bune-haine-pentru-copii

Alegerea hainelor pentru copii poate fi o adevărată provocare pentru părinți, mai ales la vârstele foarte mici, când aceștia cresc foarte repede. În aceste cazuri, investițiile mari în haine nu se justifică, deoarece după numai câteva purtări poate fi necesar să fie înlocuite, fie pentru că au rămas mici, fie pentru că sunt pătate de mâncarea care ajunge mai mult pe haine decât în burtică. 

Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante aspecte de care toți părinții țin cont în momentul în care aleg hainele copiilor este reprezentat de materialele de calitate, în special când este vorba despre piesele vestimentare care vin în contact direct cu pielea micuților. 

Cum să creezi sau să completezi garderoba copiilor? 

Părinților li se întâmplă adesea ca atunci când merg la shopping să se întoarcă acasă cu o mulțime de hăinuțe pentru cei mici, deși acestea nu se aflau pe lista de cumpărături. Astfel de situații generează riscul de a se încărca garderoba copiilor și cu piese vestimentare inutile, fie mici, fie prea mari - care nu vor mai putea fi purtate în sezonul următor, când vor fi potrivite copiilor. 

Corect ar fi, ca atunci când au în vedere crearea sau completarea garderobei copiilor, părinții să țină cont de unele aspecte, care vor determina ca întregul proces să fie unul practic. În primul rând, periodic – de preferat când se schimbă sezonul – părinții trebuie să facă ordine prin hainele copiilor, pentru a vedea ce haine le-au rămas mici și de ce piese vestimentare au nevoie. În funcție de aceste observații, pot face o listă și stabili un buget de la care să nu se abată. 

Ce criterii trebuie să îndeplinească hainele pentru copii? 

Atunci când fac cumpărături pentru cei mici, părinții trebuie să fie conștienți că ceea ce ar trebuie să primeze este calitatea, în detrimentul aspectului estetic. Raioanele de haine pentru copii sunt încărcate cu fel de fel de modele colorate, cu diverse imprimeuri, dintre care se pot alege cele realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul. 

Pe lângă calitatea superioară pe care trebuie să o aibă hainele pentru copii, toate piese vestimentare trebuie să mai îndeplinească și alte criterii. 

Un alt criteriu de selecție important este confortul pe care îl asigură hainele atunci când sunt purtate. Pentru ca o hăinuță să fie confortabilă, aceasta trebuie să aibă, în primul rând, măsura potrivită copilului care o va purta. De aceea, înainte de a cumpăra noi haine pentru cei mici, părinții ar trebui să îi măsoare, atât în greutate, cât și în înălțime. 

De asemenea, hainele trebuie să fie ușor de îmbrăcat, indiferent dacă cei mici sunt îmbrăcați de părinți sau se îmbracă singuri. Prin urmare, o mare atenție trebuie acordată sistemului de închidere, pentru a fi ușor de folosit, fără a crea un disconfort celui mic. În plus, este recomandat să se aleagă piese vestimentare versatile, care să poată fi purtate în mai multe combinații, aspect ce poate aduce un plus și pentru buget. 

În final, părinții trebuie să fie cumpătați chiar și când vine vorba despre cumpărarea de haine pentru copii, punând pe primul loc calitatea și funcționalitatea pieselor vestimentare, dar și costul acestora.

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/O3kaBMOuJrQ