Cum alegi cea mai bună mobilă pentru baie?

Publicat la 27/11/2022

cum-alegi-cea-mai-buna-mobila-pentru-baie

Băile nu sunt folosite doar pentru îndeplinirea nevoilor de îngrijire și igienă, ci sunt considerate și spații de relaxare. După o zi obositoare, oricine își dorește să-și facă o baie cu spumă și să se bucure de puțin timp de calitate cu propriul sine. Mulți se răsfață cu un pahar de vin sau cu o carte bună în timpul ritualului de relaxare deplină.

Pe lângă acest aspect, baia trebuie, totuși, să aibă un mobilier care să îndeplinească toate cerințele celui care o folosește. Trebuie să aibă un spațiu special creat pentru zona de duș (o cadă sau o cabină, în funcție de preferințe), o chiuvetă, o toaletă, spații pentru depozitarea soluțiilor de curățat. Toate aceste componente trebuie să fie cât mai bine organizate, mai ales când e vorba de o baie de dimensiuni mici. 

Pentru a te asigura că te bucuri de baie la capacitatea sa maximă, va trebui să ții cont de alegerea unui mobilier adecvat, de calitate și plăcut din punct de vedere estetic.

5 criterii de care să ții cont când îți alegi mobilierul pentru baie

1. Ține cont nevoile tale 

Primul pas de care să ții cont este alegerea mobilierului în funcție de nevoile și de preferințele tale. Dacă stilul vintage sau cel clasic îți oferă un sentiment plăcut, nu ar trebui să neglijezi acest aspect. Cel mai probabil, nu vei mai face modificări în viitorul apropiat și e foarte important să-ți placă rezultatul obținut.

2. Măsoară cu atenție întregul spațiu 

Dimensiunile unei bai standard pot fi diferite. Chiar și un centimetru poate fi important, mai ales în cazul în care mobilierul este mai mare decât spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pentru a-ți lua o marjă de eroare, optează pentru un mobilier care să aibă cu unul sau doi centimetri mai puțin decât spațiul alocat, pentru a nu avea surprize neplăcute mai târziu. 

3. Verifică atent instalațiile sanitare

Înainte de a începe orice demers de mobilare a băii, asigură-te că toate instalațiile sanitare sunt corect realizate și că nu au niciun defect. Dacă nu funcționează în parametri optimi, acesta este cel mai bun moment în care să te ocupi de reparații, pentru că, altfel, ar putea murdări mobilierul nou și i-ar putea afecta calitatea, iar investiția ar fi irosită.

4. Alege un stil de chiuvetă potrivit

Există multe opțiuni din care să alegi când vine vorba de stilurile de chiuvetă. Pentru a face alegerea corectă, ține cont de stilul băii. Dacă baia va fi decorată și amenajată conform unui stil modern, atunci poți lua în considerare o chiuvetă dreptunghiulară. Dacă stilul predominant va fi cel vintage, poți alege o chiuvetă rotundă, cu un decor elegant, vintage.

5. Ține cont de spațiul de stocare

Achiziționarea dulapurilor pentru baie este o sarcină importantă, pentru că trebuie să ai suficient spațiu în care să-ți depozitezi uneltele și soluțiile de curățat. Astfel, poți opta pentru un dulap suspendat pe perete, pentru o oglindă de care este atașat un dulăpior (pentru periuță de dinți, pastă de dinți, săpun, gel de duș, șampon etc.), dar și pentru un dulap încorporat în chiuveta. Totul ține de preferințele și nevoile tale.

Prin urmare, îți poți alege o mobilă adecvată pentru baie în funcție de criteriile și sfaturile prezentate mai sus, astfel încât să fie amenajată și organizată în mod corespunzător.