Cum alegi cel mai bun uscător de rufe electric?

Publicat la 05/01/2023

Timpul este tot mai scurt, iar oamenii au nevoie de ajutor pentru a-și putea duce la bun sfârșit toate îndatoririle, motiv pentru care în tot mai multe case sunt întâlnite electrocasnice și gadgeturi care au rolul de a ușura munca acestora. 

Unul dintre electrocasnicele care vine in ajutorul celor ocupați este uscătorul de rufe electric, ce poate usca într-un timp scurt o cantitate mare de haine, astfel încât acestea să poată fi gata de purtat imediat ce sunt scoase din acest aparat electrocasnic. 

De ce este util un uscător de rufe electric? 

Cu toate că nu este un tip de aparat electrocasnic indispensabil, eficiența și utilitatea acestuia se pot dovedi ajutor de nădejde pentru oamenii moderni, care sunt mereu pe fugă și cu un timp limitat. În plus, avantajele pe care acesta le oferă sunt motive demne de luat în considerare. 

Cele mai importante avantaje care merită luate în calcul în momentul în care se analizează decizia de a cumpăra sau nu un astfel de uscător de rufe sunt timpul scurt în care vor fi uscate rufele, aspectul hainelor poate fi menținut mai mult timp, fiind totodată potrivite pentru a fi îmbrăcate imediat după ce s-au uscat, umiditatea din casă nu mai reprezintă o problemă – ca în cazul uscării rufelor în interior – și este ușor de folosit. 

Pentru cei care se întreabă și ce dezavantaje au, trebuie să știe că numărul aspectelor negative este foarte mic, de menționat fiind faptul că uscătorul de rufe electric are nevoie de un anumit spațiu în care să fie amplasat, deoarece este asemănător cu o mașină de spălat, și necesită o atenție sporită la instalare. 

Care sunt criteriile în funcție de care se alege cel mai bun uscător de rufe electric? 

Cei care au decis să investească într-un uscător de rufe electric trebuie să cunoască aspectele la care ar trebui să fie atenți, pentru a fi siguri că aleg cel mai bun astfel de uscător.

Tipul de uscare folosit de aparat

De aceea, primul criteriu de care să țină cont este tipul de uscare folosit de aparatul respectiv. Pe piață există uscătoare care folosesc diferite tehnologii pentru uscarea rufelor, cele mai cunoscute fiind cu evacuare, care pompează aerul cald și umed afară din cuvă, cu condensare – umiditatea este transformată în apă și colectată într-un rezervor detașabil – sau cu pompă de căldură, acestea folosind cea mai modernă tehnologie: uscarea rufelor cu ajutorul aerului cald. 

Capacitatea de uscare

Un alt criteriu important este și capacitatea de uscare a acestor aparate electrocasnice, care pornește de la 6 kg și poate ajunge până la 10 kg de rufe uscate într-o singură utilizare. Acest criteriu variază în funcție de numărul membrilor familiei. 

Nivelul de zgomot și consumul de energie

De asemenea, nivelul de zgomot și consumul de energie sunt și ele criterii de luat în considerare, atât pentru confortul fonic, dar și pentru bugetul familiei. În plus, uscătoarele de rufe electrice pot avea numeroase funcții, care să ofere rezultate cât mai bune și de care fiecare individ poate ține cont în funcție de preferințe. 

Deși nu este esențial, un uscător de rufe electric poate fi de mare ajutor în orice casă, scutind gospodinele de o parte din treburi.

Întrebări frecvente

Un uscător de rufe cu pompă de căldură consumă aproximativ 200-300 kWh pe an, în media acesta consuma aproximativ 1.5-2.5 kWh pe ciclul de uscare.

Nu, acestea nu sunt silențioase. Nivelul de zgomot al unui uscător de rufe electric este de 60-70 db. Cmparativ cu o masinăă de spalat rufe in regim de centrifugare, zgomotul unui uscator de rufe electric este mai mic.