Cum alegi cureaua pentru femei

Publicat la 25/02/2022

cum-alegi-cureaua-pentru-femei

Cureaua reprezintă un accesoriu care poate fi folosit atât pentru a oferi un plus de eleganță unei ținute, cât și din considerente practice, aceasta ajutând la menținerea unei piese vestimentare, adesea pantaloni, într-o poziție pe care ți-o dorești. Nu fi convinsă că o poți alege foarte ușor. Pot exista situații în care să te simți copleșită de nenumăratele tipuri și modele de curele disponibile pe piață, astfel încât să nu știi exact ce curea să îți alegi. 

Ce criterii poți urmări în alegerea curelei potrivite? 

Pentru ca alegerea unui astfel de accesoriu practic să fie una mai ușoară, poți ține cont de o serie de criterii, care te pot ajuta să alegi cureaua pentru femei pe care o dorești și de care ai nevoie:

1. Mărimea potrivită  

Unul dintre cele mai importante astfel de criterii este mărimea potrivită. Dacă o curea scurtă nu îți va putea oferi susținerea de care ai nevoie, una prea lungă va avea un aspect inestetic. De aceea, în cazul în care nu ai o curea de a cărei dimensiune să fii mulțumită, pe care să o poți măsura, poți folosi un metru de croitorie pentru a-ți măsura talia, trecându-l prin găicile pantalonilor. 

Pentru a avea o marjă de eroare, la măsurătorile făcute mai poți adăuga între 2,5 și 5 cm, mai ales că această măsurătoare poate fi influențată de anumiți factori, ca de exemplu, materialul pantalonilor. 

2. Materialul din care este confecționată cureaua 

De asemenea, un alt aspect de care să ții cont în alegerea unei curele este și materialul din care aceasta este confecționată. Pe piață există curele realizate din diferite materiale, de la piele naturală sau ecologică, până la curele realizate din material textil sau chiar metal. 

Alegerea materialului din care să fie confecționată cureaua se face în funcție de ținuta la care va fi purtată și de stilul acesteia. De exemplu, o curea din piele este elegantă, dar versatilă, fiind potrivită în mai multe situații, în schimb, o curea din material textil este foarte potrivită stilului casual, relaxat. 

3. Forma corpului și înălțimea 

La fel cum piesele vestimentare ar trebui alese în funcție de forma corpului și de înălțimea pe care o ai, și în cazul alegerii unei curele trebuie să ții cont de aceste aspecte importante, pentru a-ți pune în evidență atuurile. 

De exemplu, în cazul femeilor scunde sunt recomandate curele subțiri, în culori care să se confunde cu restul ținutei, pentru a da impresia de continuitate și alungire, pe când o femeie înaltă poate purta orice fel de curea, dar care să se asorteze ținutei. 

Pe de altă parte, un corp în formă de clepsidră este pus mai bine în valoare cu ajutorul unei curele late și înalte, în timp ce pentru o siluetă dreaptă, pentru a fi accentuată talia, sunt cu mult mai potrivite curele subțiri.

Tendințele din modă arată că modelele de curele nu trebuie să mai fie asortate cu încălțămintea, deoarece acum se pune accent pe confort și relaxare. Prin urmare, indiferent de motivul pentru care ai nevoie de o curea, alegerea celei mai potrivite poate avea rezultate foarte cool.  

Sursă imagine: https://unsplash.com/photos/cvJySBfdyOw