Cum alegi geanta potrivită pentru tine

Publicat la 23/02/2022

cum-alegi-geanta-potrivita-pentru-tine

Accesoriile sunt folosite în crearea oricăror ținute, pentru a le completa și pentru a le oferi un aer mai elegant sau un look la modă. Unul dintre cele mai importante accesorii, folosit atât de femei, cât și de bărbați, este geanta. Tocmai din cauza rolului important pe care îl are acest accesoriu în orice ținută, alegerea unui model care să se potrivească propriului stil poate fi un proces dificil, mai ales că varietatea de modele disponibile este foarte mare, iar trendurile sunt într-o continuă schimbare. 

3 criterii de care să ții cont când îți alegi geanta

Pe lângă faptul că este un accesoriu care are un impact foarte mare asupra unei ținute, geanta este și un accesoriu util, în care sunt puse obiecte indispensabile oricărei femei, și care te însoțește oriunde, pe tot parcursul zilei. De aceea, alegerea unui model care să se potrivească stilului personal, dar și ținutelor pe care le porți, este una foarte importantă. Pentru a-ți fi mai ușor să faci o astfel de alegere, în continuare sunt prezentate o serie de criterii de care poți ține cont:  

1. Mărimea și forma genții

Unul dintre aspectele importante de care să ții cont în momentul în care îți alegi geanta potrivită este conformația corpului. În funcție de acest aspect trebuie să alegi forma și dimensiunea pe care să o aibă geanta. De exemplu, femeile mici de statură ar trebui să aleagă o geantă mică, iar cele înalte, o geantă mare, astfel încât să se potrivească cu dimensiunile pe care acestea le au. 

În schimb, forma genții trebuie să fie opusă conformației corpului. Femeile scunde ar trebui să aleagă o geantă cu formă rectangulară, care să ofere senzația de înălțime, iar femeile înalte și slabe pot alege o geantă rotunjită. 

2. Culoarea și materialul genții 

De asemenea, o geantă potrivită trebuie să fie și de bună calitate, motiv pentru care ar trebui să alegi o geantă din piele naturală sau dintr-un alt material calitativ. Acest lucru va garanta și o rezistență mai mare și durabilitate mai îndelungată. 

În ceea ce privește culoarea, pentru a te bucura de geanta aleasă cât mai mult, poți alege o culoare neutră, care să se poată asorta ușor, la ținute cât mai variate. Dacă vrei să iasă în evidență sau să reprezinte un accent de culoare, poți alege o geantă într-o nuanță puternică, dar trebuie să iei în considerare că nu poate fi purtată oricând. 

3. Stilul 

Un alt criteriu important în alegerea genții este și stilul acesteia, care trebuie să se potrivească stilului tău personal. Cumpărarea unei genți foarte elegante, când ești adepta stilului casual, reprezintă o investiție neavantajoasă, deoarece nu o vei putea purta prea des. 

În concluzie, în momentul în care decizi să îți cumperi o geantă care să ți se potrivească, primul lucru de care trebuie să ții cont este stilul tău personal și conformația corpului, iar abia apoi te poți ghida în funcție de tendințe sau de recomandările trendsetterilor.     

Sursă imagine; https://unsplash.com/photos/LhPNosJWKuE