Cum alegi mobilierul pentru camera copilului?

Publicat la 12/04/2022

cum-alegi-mobilierul-pentru-camera-copilului

Alegerea mobilierului pentru camera copilului nu este o sarcină simplă și, oricât de incitant ar putea să pară la început, poate deveni o activitate stresantă. Partea bună este că poți să-ți pui imaginația la încercare, să optezi pentru piese de mobilier cu modele interesante, cât mai colorate. Poți completa camera și cu un spațiu de joacă micuț în care să așezi o căsuță de copii sau un  mic cort, care să creeze o zonă de confort, distracție și siguranță. 

4 sfaturi pentru alegerea mobilierului potrivit din camera copilului

1. Trebuie să ai un plan bine pus la punct

Deși pare interesant să mergi într-un magazin de mobilă și să te lași inspirat de ceea ce găsești acolo, cel mai bine ar fi să ai un plan bine pregătit în legătură cu mobila pe care vrei să o cumperi pentru camera copilului. Ulterior, îți vei da seama de ce ai nevoie și te vei bucura de varietatea de produse disponibile pe piață. Poate ai nevoie de un pătuț care să fie realizat dintr-un anumit material, poate că ar fi mai avantajos să cumperi un pătuț supraetajat. Acestea sunt detaliile de care îți vei da seama pe parcurs.

2. Ține cont de siguranța copilului tău

În momentul în care alegi mobila pentru camera copilului tău, trebuie să ții cont și de cât de sigură este. Copilașii se joacă toată ziua și folosesc mobila din interiorul camerei în moduri complet neașteptate. Se pot strecura sub pat pentru a-și recupera o jucărie pierdută, pot sări în pat, se pot ascunde sub masă etc. Prin urmare, trebuie să iei în considerare achiziționarea unor piese de mobilier care fie realizate din materiale sigure și care să nu pună în pericol viața micuțului. Bineînțeles, și supravegherea este o formă ideală de protecție, așa că ai în vedere ca în primii săi ani de viață să îi urmărești cu atenție fiecare pas.

 

3. Alege produse de calitate înaltă

Calitatea și durabilitatea sunt două atribute dezirabile pentru fiecare piesă de mobilier din camera copilului, pentru că, la început, este posibil să strice multe lucruri în timp ce se joacă. De exemplu, dacă îi place să sară în pat și face acest lucru des, este posibil ca arcurile să fie afectate în timp și să fie nevoie de o nouă saltea sau chiar de un nou pat. În plus, dacă mobilierul este realizat din materiale rezistente și totuși nu o să mai ai nevoie de el când copilul tău o să crească (cum ar fi pătuțul), poți opta oricând să le oferi altor rude, prieteni sau chiar le poți vinde. 

4. Ia în considerare și părerea copilului tău

Dacă ai un copil mai mare, care are anumite preferințe în legătură cu mobila pentru camera sa, poți să ții cont și de părerea lui. Poate are un model favorit de noptieră, poate preferă o anumită culoare în care să fie vopsiți pereții. Până la urmă, acela este locul în care își va petrece cel mai mult timp și trebuie să fie pe placul său. 

Prin urmare, dacă îți dorești să cumperi un mobilier potrivit pentru camera copilului tău, poți lua în considerare criteriile menționate mai sus, de care să ții cont, astfel încât să alegi o variantă potrivită.

Sursă  imagine: https://unsplash.com/photos/NTmTl3KCSBU