Cum să alegi canapeaua potrivită?

Publicat la 19/12/2022

Alegerea unei canapele face parte din arsenalul celor mai importante decizii de amenajare pe care le poți face în legătură cu locuința ta. Importanța canapelei atinge cote maxime când te gândești cât de utilă și frecvent utilizată este. De exemplu, după o zi obositoare de muncă, tot ce-ți dorești este să te relaxezi pe canapea, vizionându-ți emisiunea sau serialul favorit. Tot aceasta este locul în care îți bei în tihnă cafeaua de dimineață, dar este, totodată, și spațiul unde musafirii tăi își vor petrece o mare parte din timpul vizitei. Din aceste motive, trebuie să optezi pentru o canapea utilă, practică și estetică.

5 sfaturi de care să ții cont atunci când îți cumperi canapea

1. Ia în considerare stilul tău de viață

Înainte a cumpăra o canapea, trebuie să ții cont și de stilul tău de viață. Dacă ai o familie numeroasă, va trebui să cumperi o canapea de dimensiuni mari, generoase. Dacă locuiești într-o locuință cu un număr mic de camere, cum sunt garsonierele, ia în calcul achiziționarea unei canapele extensibile, pe care o poți folosi și ca pat oricând dorești. În cazul în care ai animale de companie, tapițeria este un aspect important. Astfel, optează pentru un material rezistent la pete, păr și zgârieturi. 

2. Fii selectiv în legătură cu materialul

Alegerea cu atenție a materialului potrivit este un pas esențial, de care depinde, mai ales, procesul de întreținere și curățare. Cu cât este un material mai rezistent, cu atât va fi mai ușor de întreținut, indiferent de situațiile la care este supus. Pentru a-i oferi un grad suplimentar de protecție, poți lua în calcul cumpărarea unei huse impermeabile pentru canapea. 

3. Alege o culoare care este în armonie cu camera

Etapa de alegere a culorii canapelei este una importantă, pentru că de ea depinde impactul pe care îl oferă întregii camere. Pentru a obține un impact reușit și o senzație plăcută în momentul în care intri în cameră, ia în calcul culorile neutre, care se potrivesc oricărui decor. De asemenea, dacă locuința ta are un anumit stil și o anumită predispoziție către o culoare, nu ezita să o aplici și la canapea. Astfel, se va integra armonios pe lângă celelalte piese de mobilier. 

4. Alege un stil care se potrivește designului locuinței

Un alt aspect de care trebuie să ții cont constă în designul locuinței, care trebuie să aibă o putere uriașă de influență în privința alegerii canapelei. Nu ar fi recomandat să optezi pentru o canapea în stil vintage când restul casei tale adoptă stilul modern sau industrial. Unele stiluri nu sunt compatibile între ele și, dacă le-ai combina, ai obține un rezultat neplăcut. 

5. Asigură-te că faci măsurătorile corecte

Înainte de a achiziționa o canapea, asigură-te că ai efectuat toate măsurătorile corecte – lungime, înălțime, lățime -, astfel încât să fii sigur că aceasta se va potrivi cu locul disponibil din camera în care îți dorești să o amplasezi.  

Prin urmare, deși alegerea canapelei potrivite nu este o misiune simplă, poți ține cont de sfaturile menționate mai sus pentru a-ți simplifica munca și pentru a-ți cumpăra un produs eficient, practic, în conformitate cu designul interior al locuinței tale.