Cum să alegi parfumul potrivit pentru o femeie

Publicat la 27/02/2022

cum-sa-alegi-parfumul-potrivit-pentru-o-femeie

Parfumul ideal nu doar că îmbunătățește stilul unei femei, ci poate să-i evidențieze și personalitatea. Este o componentă importantă în ceea ce privește determinarea caracterului său și, mai ales, în ceea ce privește modul său de a fi. 

Alegerea parfumului pentru femei perfect se realizează prin respectarea unor reguli esențiale, de care oricine trebuie să țină cont. 

Criterii pentru alegerea parfumului potrivit!

1. Alege un parfum care o descrie perfect

Înainte de a alege orice parfum, este necesar să știi care sunt toate tipurile disponibile și ce „mesaje” transmit. Printre acestea se numără:

  • parfumuri cu miros de citrice - au un miros plăcut de plante și citrice, fiind potrivite pentru femeile prietenoase, calde, care se integrează imediat într-o comunitate;

  • parfumuri florale și fructate - sunt cele mai feminine și pot fi folosite cu încredere atât seara, cât și în timpul zilei;

  • parfumuri lemnoase - sunt cele mai atractive arome pe care le poate purta o femeie, fiind folosite cu precădere seara. De asemenea, sunt o opțiune excelentă și iarna;

  • parfumuri orientale - sunt cele care atrag toata atenția, fiind potrivite pentru femeile dominante și încrezătoare în propriile lor forțe.

2. Înțelege notele

Notele sunt un alt aspect important, care trebuie să fie înțeles înainte de achiziționarea unui parfum.  Acestea reprezintă diferitele straturi de parfum pe care le obții pe toată durata purtării sale:

  • notele de vârf sunt cele pe care le simți prima dată, sunt cele mai proeminente, însă sunt și cele care se evaporă imediat de pe piele (în aproximativ 10 minute) și se transformă în note de mijloc;

  • notele de mijloc poartă esența principală a parfumului și se mențin pe piele o vreme suficient de îndelungată;

  • ultimele note, cele de bază, sunt cele mai durabile, care se combină cu notele de mijloc și care se simt toată ziua, în funcție, bineînțeles, și de concentrația parfumului.

3. Concentrația parfumului

Concentrația parfumului este un alt aspect de care trebuie să se țină cont în momentul în care este ales, pentru că, în funcție de ea, se determină intensitatea și durata aromei resimțite.

  • apa de colonie – are o concentrație între 2% și 4%, rezistând pe piele doar aproximativ 2 ore;

  • apa de toaletă – are o concentrație între 5% și 15%, reușind să reziste pe piele aproximativ 2-3 ore;

  • apa de parfum – are o concentrație între 15% și 20%, având o durată de viață de aproximativ 4-5 ore;

  • parfum – are o concentrație între 20% și 30%, rezistând pe piele aproximativ 6-8 ore, fiind considerat a fi cea mai concentrată variantă de parfum care poate fi cumpărată.

Alege parfumul în funcție de personalitatea ei!

Dacă femeia pentru care urmează să cumperi parfumul este introvertită și timidă, alege arome feminine subtile, cum ar fi lavanda sau florile de cireș. Dacă este o fire mai romantică, poți opta pentru un parfum floral cu miros de trandafir sau iasomie. Dacă este mai misterioasă, alege parfumurile profunde cum sunt cele lemnoase. Pentru situații formale, cum ar fi întâlnirile de afaceri sau interviurile de angajare, parfumul de vanilie sau mosc este cea mai potrivită variantă. 

 

În concluzie, este esențial să cunoști toate aceste informații pentru a te asigura că parfumul pe care îl alegi pentru o femeie i se potrivește de minune.

Sursă imagine; https://unsplash.com/photos/So4eFi-d1nc