Sfaturi pentru decorarea casei primăvara

Publicat la 11/02/2022

sfaturi-pentru-decorarea-casei-primavara

Primăvara este anotimpul renașterii, care oferă o senzație aparte, de prospețime. Odată cu sosirea acestui anotimp nu numai natura revine la viață, ci și oamenii au nevoie de o schimbare în propriile locuințe, motiv pentru care la români a devenit deja o tradiție curățenia de primăvară. De asemenea, o reamenajare în care să se folosească elemente ce amintesc de primăvară și prospețimea acesteia poate fi exact schimbarea de care are nevoie o locuință. 

Prin urmare, cei care doresc să aducă primăvara și în case, pot urma sfaturile din acest articol, care au rolul de a-i ghida în realizarea schimbărilor pe care și le doresc. 

Culorile pastelate amintesc de primăvară 

După finalizarea curățeniei generale, se pot folosi accente de culori pastelate, fie prin intermediul obiectelor decorative, fie prin schimbarea textilelor existente cu altele colorate în roz pal, bleu ciel sau chiar culoare anului 2022, guacamole. În acest fel, atmosfera din casă se reîmprospătează, aducând primăvara și în interior. 

Florile de primăvara aduc și mirosul de primăvară în casă 

O altă metodă la care pot apela proprietarii atât pentru a înfrumuseța casa, cât și pentru a se bucura de aromele primăverii, este prin decorarea spațiului cu flori de primăvară. De la gingașii ghiocei care anunță sfârșitul iernii, până la zambile, narcise, frezii, toate pot umple vazele sau chiar glastrele, oferind o senzație de renaștere și reîmprospătare. 

Natura să fie sursa de inspirație 

De asemenea, o casă primăvăratică este aceea în care se regăsesc elemente ale naturii, fie că este vorba despre textile realizate din materiale naturale - un covor din iută sau obiecte decorative care să reflecte natura, cum ar fi cele produse din sticlă, ceramică sau chiar lemn. Chiar și imprimeurile florale, folosite pentru lenjeria de pat, fața de masă sau chiar perdea, de exemplu, pot reprezenta natura, cu frumusețea ei și prospețimea primăverii. 

Lumina naturală este foarte importantă 

Lumina naturală are un rolul foarte important în buna funcționare a organismului uman, iar faptul că odată cu venirea primăverii, soarele este prezent tot mai mult pe cer, este foarte benefic, deoarece contribuie și la îmbunătățirea energiei și chefului de viață. De aceea, deschiderea ferestrelor zilnic și, mai ales, a storurilor care împiedică lumina să pătrundă în interior, pot fi metode foarte eficiente de a aduce primăvara și în casă. 

Pentru a se bucura de aerul de primăvară în orice moment, proprietarii ar trebui să facă mici schimbări, în fiecare cameră din locuință, de la living și bucătărie, până la dormitor și chiar baie. O floare parfumată de primăvară, un obiect decorativ colorat sau un accent care aduce aminte de natură, se poate integra în orice stil de amenajare și orice încăpere, indiferent de rolul pe care îl are aceasta. 

În concluzie, primăvara își poate face simțită prezență și în casele oamenilor, tot ce au aceștia de făcut fiind mici schimbări și investiții minime. Cu o floare în fiecare cameră se poate face primăvară. 

Sursa Imagine: https://unsplash.com/photos/CgyrwbE6Hm4